Ramt af COVID-19: Kongehuset holder vejret

Foto: Heiko Junge/NTB/Ritzau Scanpix

Efter en kort rejse, hvor kongehuset var indlogeret på et hotel, hvor der nu er fundet smittet med coronavirus, holder de vejret.

Den 3. januar besøgte det norske kongepar katastrofeområdet i Gjerdum. Dette område blev ramt af et stort jordskred, som har haft fatale konsekvenser. Flere er allerede meldt dræbt, og mange savnes fortsat efter det forfærdelige jordskred.

Læs også

Mads Steffensen overrasker med sjov gave fra Hella Joof

Det norske kongepar aflagde området et besøg, for at besigtige skaderne. Samtidig besøgte de nogle af de berørte steder i området. 

Blandt andet aflagde de Olavsgaard Hotel et visit. På dette hotel er en række af deres landsmænd indlogeret, fordi de har mistet deres hjem i forbindelse med katastrofen. 

"Vi har lagt en bevægende dag bag os. Det er helt forfærdeligt og vanskeligt at sætte ord på," lød det ifølge Dagbladet fra den norske kong Harald ved ankomsten til hotellet. 

Deres besøg i katastrofeområdet har fået stor opmærksomhed og ros blandt nordmændene. Alligevel har det også resulteret i stor uro. Tirsdag er der nemlig blevet konstateret smittet med coronavirus på Olavsgaard Hotel. Det skriver Dagbladet. 

Både kong Harald og dronning Sonja er i højrisikogruppen som følge af deres høje alder. De er nemlig begge 83 år gamle, hvorfor der er stor bekymring for parret. Der er dog endnu intet rapporteret om, hvorvidt de er blevet smittet under deres besøg. 

"Vi bliver løbende holdt orienteret om status på hotellet. Under besøget blev alle retningslinjer omkring værnemidler, inklusive afstand, mundbind og håndhygiejne, overholdt," har Sven Gj. Gjeruldsen, der er informationschef ved det norske hof, sagt til Dagbladet. 

Han har dog ikke ønsket at kommentere på, hvorvidt kongeparret er blevet eller skal testes for coronavirus.

Læs også

Mette Frederiksen er overbevist: Påsken bliver et vendepunkt

Under besøget i det berørte område, var de sammen med deres søn, kronprins Haakon. Han var dog ikke en del af det arrangement, der foregik på Olavsgaard Hotel. Derimod var han ude på andre opgaver på det pågældende tidspunkt. 

 

Dagens Gossip