Randers-angribere sætter FCN på plads i Farum

20/02/2015

Randers FC kom flot ud af vinterpausen i Danmarks bedste fodboldrække, da medaljebejleren fredag aften på udebane vandt 3-0 over FC Nordsjælland.

Især første halvleg var medvirkende til, at Randers hopper op på andenpladsen i Alka Superligaen.

Udeholdet fik godt nok midtbanespilleren Elmar Bjarnason udvist kort før pausen, men det gjorde ikke så meget, da Randers på det tidspunkt var foran 3-0.

Angrebsduoen Djiby Fall og Nicolai Brock-Madsen sørgede for, at Randers-topscorer Mikael Ishak slet ikke var savnet.

Brock-Madsen bragte allerede Randers foran 1-0 efter en håndfuld minutters spil, og med to scoringer fra Fall kunne gæsterne gå til pause med en mand i undertal, men foran altså 3-0.

FCN var slet ikke med i de første 45 minutter. Forsvarsspilleren Andreas Maxsø gled i forbindelse med Randers' første mål. Fall snuppede bolden og spillede den videre til Brock-Madsen, som scorede.

Derefter flugtede Fall flot Randers foran 2-0, og det største problem for angrebsduoen var at finde ud af, hvem der skulle tage straffesparket, som førte til 3-0-målet.

Det var Brock-Madsen, som fik tilkendt straffesparket, og han ville gerne sparke fra 11-meter-pletten. Den idé var Fall ikke med på, og det endte med, at Fall scorede sikkert til 3-0.

Straffesparksepisoden mindede om den, som Liverpool-spillerne Mario Balotelli og Jordan Henderson var involveret i torsdag aften i Europa League. Men et godt bud er, at Randers-spillernes diskussion ikke på samme måde går verden rundt.

På grund af udvisningen af Bjarnason blev Fall taget ud i pausen og erstattet af forsvarsspilleren Adama Tamboura.

FCN havde tre debutanter med fra start, men hverken midtbanespillerne Gudmundur Gudi Thorarinsson og Hans Mulder eller Gudjon Baldvinsson i angrebet imponerede. Hjemmeholdet savnede topscorer Uffe Bech, der er skadet.

Baldvinsson var tæt på at reducere kort efter pausen, men Randers-keeper Kalle Johnsson reddede flot forsøget fra den islandske angriber.

Med en mand i overtal fik FCN sat sig mest på anden halvleg, hvor Randers logisk nok koncentrerede sig om defensiven. Farlig blev FCN aldrig, og Randers vandt sikkert.

Med sejren er Randers oppe på 34 point efter 18 kampe, mens FCN forbliver på femtepladsen med 25 point.

FC Midtjylland topper ligaen med 40 point. Midtjyderne skal først i aktion i 18. spillerunde mandag aften i Herning mod OB.