Randers Fjord skal være et turistmål

Projektet skal udvikle Randers Fjord til et endnu mere attraktivt område for både borgere og turister. Det skal blandt andet gøres ved at lave en naturparkplan, hvor der gøres rede for, hvordan områdets udviklingsmuligheder skal udnyttes. I naturparkplanen vil blandt andet indgå oprettelse af ti hotspots. Spottene vil fungere som formidlingstilbud, og de skal på udvalgte steder være med til at give de besøgende en større oplevelse, når de besøger fjorden. Derudover skal der ved Udbyhøj etableres en grejbase, som er et sted, der samler naturvejledernes tilbud, og tilbuddene kan benyttes aktivt, når man besøger stedet.

- Nu skal der tages aktion på alle de ting, der allerede er i gang, og ideer og tanker for parken skal konkretiseres, forklarer den nyansatte projektkoordinator Terese Scheller Sandvei og fortsætter: Mit overordnede mål med projektet er at få skabt fokus på det potentiale naturparken har, og samtidig øge kendskabet til dette skønne naturområde.

Alles projekt
Naturvejledning har været den røde tråd i Tereses karriere, og hun har blandt andet arbejdet med naturvejledning på Grønland. Med ansættelsen står hun nu over for en toårig projektansættelse, hvor hun skal sørge for, at Randers Fjord lever op til Friluftsrådets certificeringskrav for at være en naturpark, så parken kan blive endeligt certificeret om to år. Hotspottene er blandet andet et af Friluftsrådets certificeringskrav for at blive naturpark.

- Jeg håber det bliver et projekt, som har ophæng hos mange aktører. Det er og skal være et frivilligt og borgerdrevet projekt. Noget vi kan være stolte af sammen. Jeg vil have frivillige og lodsejere med, og så vil et af succeskriterierne være, at vi kan få borgerne til at vise naturparken frem. Vi skal sikre et godt udviklingspotentiale for parken og drage nytte af den status, det giver at være naturpark, fastslår hun.

Projektet er et samarbejde mellem Randers og Norddjurs kommuner, VisitRanders og VisitDjursland, LAG Djursland og LAG Randers samt Friluftsrådet.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip