Randers stopper AaB's guldtog efter sejr i Aalborg

20/04/2014

Efter fire sejre i streg og 18 hjemmekampe i træk uden nederlag måtte AaB søndag se sig besejret med 1-2 mod Randers i Aalborg.

Det var den tidligere AaB-angriber Ronnie Schwartz, der scorede Randers’ sejrsmål i en første halvleg, som bød på alle kampens tre mål. Jonas Kamper bragte Randers foran tidligt i kampen, mens Jakob Ahlmann stod for nordjydernes eneste scoring i kampen.

AaB topper trods nederlaget stadig ligaen, men resultatet betyder, at FC Midtjylland og FC København har mulighed for at hale ind på AaB i guldkampen. AaB er lige nu fire point foran midtjyderne og syv point foran de forsvarende mestre fra FCK.

AaB fik i opgøret mod Randers aldrig gang i det flydende og velspillende fodbold, der ellers har kendetegnet nordjyderne i denne sæson.

Allerede efter 10 minutters spil chokstartede Randers med et fantastisk langskud. Det var den tidligere Brøndby-spiller Jonas Kamper, der hamrede bolden op i målhjørnet fra 25 meters afstand uden chance for AaB-keeper Nicolaj Larsen.

Guldaspiranterne fra Aalborg slog dog hurtigt igen, og det var endnu engang Jacob Ahlmann, der scorede sit første superligamål mod Viborg i sidste spillerunde, som stod for scoringen.

AaB-backen tacklede sig til bolden uden for feltet. Her tog han et hurtigt træk forbi et par modstandere og sparkede derefter bolden forbi Peter Friis Jensen i Randers-målet.

Men Randers bragte sig foran 2-1 kort tid før pausefløjtet, og denne gang var det Ronnie Schwartz, der var på pletten efter et flot Randers-angreb. Den tidligere AaB-spiller modtog et perfekt indlæg, som han sikkert stangede i nettet til endnu en føring.

AaB havde flere muligheder for at udligne i anden halvleg. Lukas Spalvis missede blandt andet en oplagt friløber, og på det efterfølgende hjørnespark var Anders K. Jakobsen tæt på at saksesparke en AaB-udligning i kassen.

Randers var dog ikke ufarlig i kontrafasen, for mens AaB satsede mere offensivt, åbnede det op i den anden ende. Specielt Nicolai Brock-Madsen var en trussel på udeholdets omstillinger.

Men selvom Randers ikke fik scoret holdets tredje mål, var det alligevel nok til at hente en imponerende sejr mod formstærke AaB, der før kampen ikke havde tabt hjemme på Nordjyske Arena i 18 kampe i træk.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Odense, mens der for Randers venter et opgør hjemme mod bundproppen fra Sønderjyske.