Rangliste: Dansk Flygtningehjælp er verdens tredjebedste

Dansk Flygtningehjælp ligger helt i toppen over verdens bedste ikkestatslige organisationer, såkaldte NGO'er.

Torsdag offentliggjorde Global_Geneva listen over verdens bedste NGO'er. Kandidaterne er blevet udvalgt blandt 1800 organisationer i verden, og Dansk Flygtningehjælp er nummer tre på listen.

- Det er nu tredje gang i træk, vi befinder os i top ti på listen. Det er en tydelig anerkendelse af vores daglige arbejde med at hjælpe flygtninge og fordrevne i 36 af verdens værste konfliktzoner, som Syrien, Irak, Sydsudan og Somalia.

- Det er klart, at det er vanskeligt at sammenligne NGO'er på tværs af sektorer, men det er et stort skulderklap og med den omfattende dokumentation, som der ligger bag kåringen, er vi meget stolte af vores placering, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp i en kommentar.

Global_Geneva er en non-profit platform skabt af Global Journal til at rangliste de 500 bedste NGO'er. Global_Geneva beskriver Dansk Flygtningehjælp som "The Complete Game."

- Internationalt er vi med fra den akutte nødhjælpsfase til genopbygning og langsigtede løsninger. I Danmark er vi med fra asylfase til integration og repatriering, når flygtninge ønsker at vende hjem, siger Andreas Kamm.

- Vi opfatter denne kåring som en bekræftelse af vores engagement på internationalt, europæisk og nationalt niveau.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære NGO.

Organisationen arbejder i 36 brændpunkter verden over med mere end 6.000 medarbejdere. Dansk Flygtningehjælp hjælper 2,5 millioner flygtninge og fordrevne med direkte hjælp i nærområderne.

Nummer et og to på listen er MSF France og Brac Bangladesh

/ritzau/

 

Dagens Gossip