Rapper går i rette med racistiske kommentarer: Hvor tror du karryen kommer fra i dine karrysild?

Knap 1600 har givet Pato Siebenhaard tommelfingeren opad og 150 har delt en status, som vækker debat på Facebook.

Den danske rapper spørger både undrende og langer ud efter folk, som skriver racistiske kommentarer på det sociale medie.

Læs hele indlægget nedenfor.

“Hej min ven. Dig der bag tastaturet. Ja, lige præcis dig. Når du kommer med menneskefjendske og racistiske kommentarer på facebook, så undre det mig tit om du ved at andre, så som mig, kan se dem? Jeg kan gå ind og se nogenlunde hvor du bor, hvad for noget musik du kan lide, hvad dit arbejde er, hvilket fodboldhold du støtter. Jeg kan se dit politiske tilhørsforhold. Jeg kan se dine billeder med Dannebrog og dine billeder af sjove katte, din hund (der er altid en hund) og dine opmuntrende motivations citater, med en kæk og sjov tekst. Jeg ser dig når du fisker, når du er til fest, i din bil når du keder dig og tager billeder af dig selv. Jeg kan se din ægtefælle, dine børn og din familie.

Du er om noget menneskelig. Vi er alle mennesker. Vi gør og siger fjollede ting og for ikke så lang tid siden, så blev det i vores egne små cirkler. Men ikke længere.

Nu kan alle der vil, se dine udtalelser, især når du f.eks skriver dem under en BT artikel. Om Inger Støjberg. Eller en dreng der bliver kørt ned på en knallert. Eller om flygtninge som kommer her uden andet end deres liv i nogenlunde behold og en knust virkelighed.

Det virker tit som om du har et dybere forhold til Danmark end de fleste. Danmark, for dig, er noget man skal værne om. Fordi det er i fare. De kommer. Hvem "de" er, er lidt diffust. De er brunere end os, så meget er sikkert. Ellers så er det osse sløret hvem "os" nu end er.

For det er ikke mig, jeg er ikke helt en del af dit "os". Jeg er, med min tyske far og min farfar som døde i '45 i tysk uniform, ikke en del af dit os. Jeg er en anden generations indvandre. Du kan ikke se det på mig, for jeg er sgu nok hvidere end dig, min ven. Jeg er heller ikke bange. Hverken for at min lille blonde baby skal blive underlagt Sharia lovgivning eller om der ikke er gris i kantinen når han bliver myndig.

Jeg er dansker, af blod og af hjerte, jeg heppede på EM holdet i '92, har stadig t-shirten. Jeg var på klasse udflugt til Helsingør i folkeskolen og jeg så Holger Danske, en lettere våd gips figur der sidder deprimeret i en kold kælder. Jeg fik skolemælk, sødmælk, selvfølgelig. Flæskesvær? Hældte dem i mig, imens jeg lystigt gnaskede på en rød pølse fra slagteren.

Du kan også se mig på min facebook profil. Se mine "venner". Se mine billeder. Se mine tilhørsforhold, mine "likes". Vi kan lure på hinanden, i varierende grad, alt efter hvad facebooks privacy algoritme tillader. Du må godt, det er helt i orden.

Bare husk at alle de "andre" også kan se hvad du skriver, og du skriver så grimme ting. Så ubehagelige, dystre, udtalelser. Du lyder bange og ræd for dit liv. Men det behøver du ikke være.

Vi er danskere og vi er en blandet flok. Vi kommer mange steder fra, vores historie går mange tusinde år tilbage, vi er og vil altid være et søfarende folk, og vi har altid haft et ry som værende internationalister, vi er ikke bange, vi lærer sprog, mens vi holder vort eget i hævd, vi rejser langt væk, for så at vende hjem og fortælle om de steder, de syn og smage vi har oplevet.

Hvor tror du karryen kommer fra i din karry sild?”

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Opslag af Pato Siebenhaar.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip