Rapport afslører detaljer fra Sandy Hook-skolemassakren

Den 20-årige gerningsmand bag massakren på Sandy Hook-skolen gik med gule ørepropper, som dæmpede skrigene fra elever og lærere, og han gemte sig i et klasselokale for at tage livet af sig, da politiet kom.

Disse detaljer fra et af USA's værste skoleskyderier fremgår af en rapport, som politiet har løftet sløret for med dokumenter, fotografier og optagelser fra efterforskningen.

Den 20-årige mand skød 20 børn og seks voksne på Sandy Hook-skolen i Newton i staten Connecticut 12. december 2012.

Han brugte et gevær, han havde taget fra sin mor, som han skød og dræbte, inden han tog over på skolen og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Adam Lanza var klædt næsten udelukkende i sort tøj og var iført fingerløse handsker. Han blev fundet indsmurt i blod.

To betjente ankom under skyderiet, og på det tidspunkt smuttede mistænkte ind i et klasselokale og skød sig selv ifølge en FBI-rapport om sagen.

Den 20-årige skød sig gennem munden og op igennem hovedet ifølge den retsvidenskabelige rapport.

Tidligere på måneden blev optagelser fra alarmcentralen offentliggjort med opkald inde fra skolen, mens Adam Lanza begik massakren.

Massakren varede i mindre end 11 minutter.

Man har aldrig fundet et egentlig motiv til massakren ud over, at Adam Lanza var optaget af massedrab og led af alvorlige mentale problemer.

Massakren i Newtown har for alvor sat gang i debatten om USA's våbenlovgivning.

Flere amerikanske delstater har siden skolemassakren strammet deres våbenlov, men på nationalt plan er lovgivningen uændret, selvom præsident Obama har arbejdet hårdt for at ændre lovgivningen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip