Rapport: Mange forlader bander uden exit-hjælp

I den offentlige debat om rockere og bander er der ofte fokus på den exit-indsats, som kommuner, politi og kriminalforsorg arbejder med for at hjælpe medlemmer ud af rocker- og bandemiljøet.

En ny rapport fra Justitsministeriets forskningskontor viser dog, at der er mange, som forlader bander eller rockergrupper uden hjælp fra myndighederne.

- Hyppigt har der været kritik af, at der er for få, der kommer igennem programmet, og det synes ofte at være underforstået, at meget få dermed forlader rocker/bandemiljøet, står der i rapporten.

- De gennemførte analyser viser imidlertid tydeligt, at vældig mange er i stand til at forlade miljøet uden hjælp fra exit.

Undersøgelsen bygger på oplysninger om registrerede medlemmer af rockerklubber og bander i Politiets Efterforskningsstøtte Database, PED, i juni 2009, oktober 2012 og oktober 2013.

Knap en tredjedel af de 2647 personer, der af politiet er registreret som medlemmer af disse grupperinger, er ophørt med at være aktive i rockergrupper eller bander, idet de i løbet af perioden er slettet af registret.

Blot 83 rockere eller bandemedlemmer havde i foråret gennemført eller var aktuelt med i et exit program siden 2011, viste en rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor dengang.

Rapporten konkluderede, at " exit fra rocker- og bandemiljøet er svært i praksis", og justitsminister Karen Hækkerup (S) konstaterede dengang, at det ikke går godt nok med programmet.

Samarbejdsaftalen om en exit -indsats udarbejdes med en person, der tilhører rocker- eller bandemiljøet, hvis vedkommende vurderes egnet og motiveret. Her beskrives blandt andet, hvad der tilbydes, og hvilke krav myndighederne stiller.

Undersøgelsen af udskiftning i rocker- og bandemiljøet er den første af sin art. Justitsministeriet har også planer om at undersøge forskellen i kriminalitet og sociale baggrund mellem dem, som bliver i kriminelle grupper, og dem som forlader grupperne.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip