Rapport: Oscar Pistorius er selvmordstruet

Skrevet af admin

02/07/2014

Mest læste i dag

Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius lider af posttraumatisk stress og er selvmordstruet.

Sådan lyder diagnosen i en psykologisk rapport, som Blade Runners forsvarsadvokat, Barry Roux, onsdag læste op fra foran en domstol i Pretoria, hvor Pistorius er tiltalt for bevidst at have skudt og dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp sidste år.

- Hr. Pistorius er alvorligt traumatiseret af de hændelser, der fandt sted, citerede Barry Roux rapporten for at skrive.

- Han lider lige nu af posttraumatisk stress og en alvorlig depression. Han sørger også over tabet af frøken Steenkamp, hedder det i rapporten.

Rapporten siger endvidere, at 27-årige Oscar Pistorius har modtaget behandling for sine psykiske lidelser, og at det bør fortsætte.

- Hvis han ikke får den rette behandling, vil hans tilstand formentlig forværres og øge risikoen for selvmord, lyder det.

De dele af rapporten taler til Blade Runners fordel, men anklager i sagen, Gerrie Nel, har også læst uddrag af rapporten op for retten, og i de passager siges det, at Pistorius ikke led af en mental sygdom på det tidspunkt, da han skød Steenkamp.

Et hold psykiatere har haft seks uger til at klarlægge den unge sydafrikaners mentale tilstand på den skæbnesvangre drabsnat i februar sidste år.

Pistorius troede efter eget udsagn, at kæresten var en indbrudstyv, og han affyrede derfor fire dødbringende skud mod hende gennem en toiletdør. Undervejs i retssagen har han dog skiftet forklaring og sagt, at han affyrede de fire skud ved et uheld.

Oscar Pistorius risikerer livsvarigt fængsel, hvis han dømmes for drabet på sin kæreste.

Juridiske kilder siger, at al bevismateriale vil være fremlagt i løbet af en uge eller to. Herefter vil parterne bruge et par uger på at udfærdige deres afsluttende kommentarer, inden de præsenteres for retten.

På trods af sit handicap deltog Pistorius i sommer-OL i 2012 i London, ligesom han har vundet flere paralympiske medaljer.

/ritzau/AFP