Rasende fars opråb til kommunen: Mine børn skal i specialklasse med 23 andre elever

Ninna Andreasen

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Når to skoler bliver lagt sammen i Næstved Kommune, kan det resultere i en specialklasse med 23 elever. Oluf Christensen har to børn, som går i specialklasse.

Efter sommerferien skal de over på den ny skole. Han er dybt frustreret over udsigten til at samle så mange børn med særlige behov i én specialklasse og har derfor reageret i en video på Facebook. Den er blevet set over 23.000 gange.

- Vi har med børn at gøre, som for eksempel er dundrende ordblinde, har indlæringsvanskeligheder, der kan sidde nogen, som har svært ved at koncentrere sig og ikke kan klare meget støj og lyde, så de må have høretelefoner på for at kunne koncentrere sig, siger Oluf Christensen i videoen.

Han mener, at prioriteringerne i Næstved Kommune er helt forkert og nævner blandt andet, at man tidligere har forsøgt at spare penge ved at slukke gadebelysningen om sommeren. Man måtte tænde igen efter massive protester, og nu ser han sammenlægningen af specialklasserne som en måde at spare på.

- Jeg fandt en rapport fra 2012, og i den stod der, at der i 73 procent af alle specialklasser i Danmark kun var mellem seks og ti elever til to lærere. Kun en procent af alle specialklasser havde 15 elever eller derover, siger Oluf Christensen og fortsætter senere:

- Man vælger at lave så dårligt et tilbud, at man er blandt den ene procent specialklasser i Danmark, der kører med så stor en nomering.

Læs også: Hjælp til kritisk syge børn: Nu kommer babylancen 

Hans video har fået rigtig mange kommentarer og delinger med på vejen.

- Det gør så ondt i hjertet at de bare behandler børn med specielle behov på den måde. De tænker slet ikke over konsekvenserne her og nu eller i det lange løb, lyder det fra Maiken Vesth.

Se hele videoen nedenfor.

Et Opråb Til Næstveds Kommune. Hvad er konsekvenser ved at putte mellem 15 og 23 børen i en specialklasse? Børn som har et særlige behov. Del meget gerne

Posted by Oluf Christensen on Thursday, May 19, 2016

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: