Rasende folkemængde i Mali dræber formodede bombemænd

To personer er lørdag blevet lynchet af en gruppe rasende personer i byen Gao i det nordlige Mali.

Efter at have dræbt de to, satte folkemængden ild til ligene. Mændene var mistænkt for at have forberedt et bombeangreb mod en politiskole i byen.

En politikilde siger, at de to unge mennesker havde placeret bomber ved politiskolens lokaler. Da de stod klar til at udløse de fjernstyrede bomber, blev de opdaget af lokale indbyggere, som dræbte dem.

Ifølge en kilde fra FN's militære styrke i Gao var det umuligt at gribe ind, fordi de ophidsede indbyggere insisterede på at dræbe de to og sætte ild til ligene.

Billeder af de to forkullede lig blev derefter spredt på sociale medier. Episoden fandt sted samme dag, som fem mennesker blev slået ihjel i et angreb på en natklub i Malis hovedstad, Bamako.

Netavisen al-Akhbar i Mauretanien skrev lørdag aften, at den væbnede islamiske gruppe al-Mourabitoun har taget skylden for attentatet, der af myndighederne betegnes som et terrorangreb.

Ud over tre personer fra Mali blev to udlændinge fra Belgien og Frankrig dræbt i angrebet på natklubben.

Mens det nordlige Mali ofte er blevet ramt af den slags angreb, så var angrebet i den sydligt beliggende hovedstad det første i nyere tid.

Franske styrker fravristede for to år siden kontrollen over det nordlige Mali fra separatistiske islamister med forbindelse til al-Qaeda, men oprørerne har siden fortsat deres angreb i den tidligere franske koloni.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip