Rasende Olsen: Uprofessionelt og dårligt

Det danske landshold manglede professionalisme og kynisme i slutfasen mod Portugal, og danskerne er selv skyld i 0-1-nederlaget til portugiserne tirsdag aften.

Sådan lyder det fra en meget kritisk landstræner Morten Olsen efter det bitre nederlag, der kom i stand på en portugisisk scoring dybt inde i overtiden.

- Det er uprofessionelt, når man går ind i de sidste minutter. Der er der kun én mulighed, og det er at sparke lortet væk.

- Der skal være en liv-eller-død-mentalitet, hvor man siger, at ingen kommer forbi mig. Har man ikke det, har man problemer, siger Morten Olsen.

Landstræneren var decideret rasende i minutterne efter en kamp, hvor danskerne på en halvdårlig dag i det mindste burde have været i stand til at sikre sig det ene point.

- Det er ikke bare frustrerende og irriterende. Det er simpelthen ikke godt nok. Vi skal være i stand til at køre 0-0 hjem. Vi har spillet så mange kampe sammen, at vi skal kunne klare det.

- De må ikke få lov at sparke sådan et indlæg. At det så var et gudeindlæg, det var uheldigt. Det var en typisk 0-0-kamp. Der skal vi kunne sige, at på sådan en dag er uafgjort et godt resultat, siger Olsen.

Landstræneren var i det hele taget ikke tilfreds med ret meget af det, han så på banen.

- Jeg så ingen lovende ting. Jeg så en 19-årig gut (Pierre-Emile Højbjerg, red.), der dominerede vores spil. Det er ikke ham, der skal styre det. Det skal nogen af de andre. Hvor var de? spørger Olsen.

- Vi havde et godt angreb i første halvleg, da Krohn-Dehli ramte stolpen, og vi blev også snydt for et straffespark. Det var vel det, mener han.

Cristiano Ronaldo scorede sejrsmålet fem minutter inde i tillægstiden, efter at kampens tyske dommer havde dømt et noget tvivlsomt frispark mod Michael Krohn-Dehli.

- Det er ikke dommerens skyld. Men jeg fatter simpelthen ikke det frispark, de fik lige før målet, lyder det fra en svært utilfreds Olsen.

Danmark har fire point efter tre kampe i gruppen. Portugal har kun spillet to opgør og rykker med sejren op på tre point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip