Rasmus Bjerg: Brug for at sætte noget på spil

Vi har set ham i selskab med Casper Christensen i filmen "Player", som direktøren for det hele i Cirkus Summarum og for nylig i musikvideoen "En rigtig drengejul" med Citybois.

Så når Rasmus Bjerg har valgt at kalde sit onemanshow "Endelig Alene", er det altså ikke helt forkert. Selvom han før har stået på scenen alene, når han har lavet monologer på Det Kongelige Teater, så er det første gang, han laver et show med sig selv i centrum.

- Det har været et langt tilløb, for jeg har længe haft lyst til at prøve at sætte mit eget skib i søen. Normalt er jeg jo daglejer, en slags freelancer, der hele tiden er afhængig af, hvordan andre synes det, jeg laver, skal se ud og lyde, forklarer Rasmus Bjerg og tilføjer:

- Jeg synes, det kunne være lidt tilfredsstillende at prøve at se, om man ikke kunne lade være med at være bange for, om den der skide telefon ringede og så gøre noget selv, og det fik jeg så muligheden for. Det kræver jo, at man er modig og ikke tager telefonen, når den ringer, eller siger pænt nej tak til de tilbud, der måtte komme, for man skal tage sig noget tid, siger han.

Men for den 39-årige komiker og skuespilleren var det nu eller aldrig.

- Det var på en måde en nødvendighed, for der var nogle tanker, der bankede på. Showet handler om en mand, der gør status. Han har en form for livskrise, og det er der flere årsager til. Pludselig kan han ikke være sjov, selvom folk forventer det, og så må han grave indad for at finde ud af hvorfor. Jeg har allieret mig med en manuskriptforfatter, så det er blevet en historie, som vi alle sammen kan spejle os i, siger han om showet.

- Den krise har jeg også selv mærket på min egen krop. Man kan jo godt føle, at man har brugt alt, man har, og så handler det om at få tanket op igen. Der kan man måske sige, at det her show er en slags fødselshjælper ud af det, fortæller han.

Rasmus Bjerg har fået danskerne til at grine i roller som blandt andet Sebastian Dvorski i "P.I.S". og som Mr. Poxycat i komedieserien om Jørgen Thomsen, der forsøgte at skabe en karriere som tryllekunstner - en serie, der var skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas, og som blev vist i 2007. Siden da har han også medvirket i komedierne "Alle For En" og "Alle For To", så han kan også sagtens genkende følelsen af absolut at skulle være sjov.

- Selvfølgelig føler jeg, at der er nogle forventninger eller nogle tanker om, hvad det er, jeg leverer. Men jeg vil jo gerne have, at publikum får mere med hjem end et godt grin. Og der kan jeg mærke, at jeg faktisk har taget røven lidt på folk i forhold til, hvad de troede, at de skulle, siger Rasmus Bjerg og uddyber:

- Jeg står ikke bare og fyrer jokes af i halvanden time. Det kunne jeg godt, og jeg kunne godt lave standup, men jeg vil noget mere. Jeg boltrer mig jo også i nogle lidt lettere genrer, så jeg syntes, at jeg havde brug for at sætte noget på spil. Jeg ville gerne vise, at der også er noget eftertænksomhed og andre dybder, siger han.

Showet "Endelig Alene" har været opsat på Nørrebro Teater, men kan nu opleves i blandt andet Esbjerg, Kolding og Aalborg.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip