Rasmus Helveg stopper som bestyrelsesmedlem i GGGI

Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) trækker sig fra bestyrelsen i den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI). Det skriver Nordvestnyt.

Fremover vil Danmark i stedet være repræsenteret af en embedsmand i bestyrelsen, meddeler Rasmus Helveg, som i sidste uge afløste sin partifælle Christian Friis Bach som udviklingsminister.

- Jeg har besluttet, at jeg ikke vil repræsentere Danmark i GGGI's bestyrelse. Det vil i fremtiden være en embedsmand, der sidder i bestyrelsen.

- Der er rigtig mange, store opgaver, jeg skal tage mig af, og jeg skal prioritere min tid, siger Rasmus Helveg Petersen til Nordvestnyt.

Den nyudnævnte udviklingsminister har været en af de skarpeste kritikere af Lars Løkke Rasmussens (V) rejser på første klasse som formand for GGGI.

Men han afviser, at beslutningen om at træde ud af bestyrelsen er et udtryk for, at han og den danske regering nedprioriterer arbejdet i den omstridte klimaorganisation.

- Beslutningen betyder ikke, at vi fra dansk side nedprioriterer arbejdet i bestyrelsen. Bortset fra Sydkorea er der ikke andre donorlande, der er repræsenteret ved en minister. Jeg har fuld tillid til, at en embedsmand kan repræsentere Danmark.

- Som udviklingsminister har jeg stadig det politiske ansvar.

- Nu skal vi se fremad og sikre, der kommer styr på organisationen, så grundlaget er på plads, når Folketinget næste år skal tage stilling til en ny bevilling, siger Rasmus Helveg Petersen til Nordvestnyt.

Rasmus Helveg Petersen overtog posten som udviklingsminister, da Christian Friis Bach i sidste uge trak sig og erkendte, at han som bestyrelsesmedlem i GGGI havde været med til at godkende rejsereglerne, som gav Lars Løkke mulighed for at flyve på første klasse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip