Razzia mod norske nynazister afslørede våben og hash

Norsk politi har under aktioner denne uge mod en gruppe højreekstremister beslaglagt adskillige automatvåben samt en større portion hash.

Razziaerne, som blev gennemført i samarbejde med politiets efterretningstjeneste (PST), var rettet mod personer tilknyttet Den Norske Modstandsbevægelse. Gruppen er inspireret af Adolf Hitler og nazismen, skriver Dagsavisen.

- Politiets mål med aktionen var at hindre og standse rekruttering, og få folk ud af et nationalsocialistisk miljø, som kan blive mere radikaliseret og farligt, siger Hans Vik, politimester i Rogaland-distriktet, til avisen.

Den højreekstreme gruppe er ifølge politiet styret af den svenske moderorganisation, Den Svenske Modstandsbevægelse.

Politiet beslaglagde flere automatrifler og uzi-maskinpistoler i aktionen mod fem mænd i alderen 20 til 40 år. Under razziaerne blev der også fundet to kilo hash og 30 gram amfetamin.

En af de fem har indrømmet, at nogle af våbnene er hans. Politiet har gennemført "bekymringssamtaler" med de fire øvrige personer.

- Den Norske Modstandsbevægelse bekender sig til klassisk nationalsocialisme, men har aldrig formået at hverve særlig mange. Samtidig ser vi, at mange af medlemmerne er villige til at ty til voldsanvendelse, siger redaktør Tor Bach fra netsiden Vepsen.

Onlinemediet overvåger yderliggående grupper.

Ifølge Tor Bach er mange af de beslaglagte våben lige til skrothandleren, og sandsynligvis farligst for dem, som bruger dem. Men alligevel er det alvorligt, at den slags miljøer anskaffer sig skydevåben.

- Det er betryggende at se, at politiet holder øje med dem, siger han.

/ritzau/NTB

-

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip