Real Madrid er smidt ud af spansk pokalturnering

Real Madrid er færdig i dette års spanske pokalturnering.

Det bekræftede Det Spanske Fodboldforbund, FEF, fredag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere fredag berettede en række spanske medier om beslutningen, der blev videreformidlet af både radiokanalen Cadena Ser samt af sportsaviserne Marca og AS.

Baggrunden for udelukkelsen fra pokalturneringen er, at Real Madrid i onsdagens pokalkamp i Copa del Rey mod Cadiz brugte spilleren Denis Cheryshev, som reelt havde karantæne fra sin tid i Villarreal, hvor han i sidste sæson fik tre gule kort i pokalturneringen.

Torsdag protesterede Cadiz officielt og indberettede sagen for Det Spanske Fodboldforbund, der herefter skulle tage stilling til det videre forløb i sagen.

- Cadiz kan kun udtrykke ærgrelse over, hvad der er sket. På intet tidspunkt ønsker denne klub at være hovedperson i pokalturneringen. Kun en del af fejringen af, hvor meget det betyder for vores by at få besøg af et af de vigtigste hold i verden, lød det i en udtalelse fra den andalusiske klub senere fredag.

Real Madrid meddelte torsdag, at man ikke følte, man havde brudt reglerne, da man ikke af fodboldforbundet var gjort opmærksom på, at Cheryshev var karantæneramt.

Real Madrids præsident, Florentino Perez, oplyste videre, at Real Madrid i tilfælde af udelukkelse ville appellere afgørelsen.

Hos Real Madrid tog man også fredagens beslutning ganske roligt og bekræftede, at man går videre med sagen.

- Real Madrid bekræfter sin argumentation og bekræfter, at klubben vil appellere med visheden om, at den endelige beslutning vil være gunstig for klubben, lød det i en meddelelse på Real Madrids hjemmeside.

Den russiske spiller scorede det første mål i 3-1-sejren ude mod Cadiz, men han blev udskiftet, da Real Madrid undervejs i kampen blev opmærksom på karantænen.

Returkampen i Madrid var planlagt til at skulle spilles den 16. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip