Real Madrid-legenden Alfredo Di Stefano er død

Den tidligere fodboldstjerne Alfredo Di Stefano er død. Den mangeårige Real Madrid-spiller blev 88 år.

Alfredo Di Stefano, som havde fødselsdag for tre dage siden, blev lørdag ramt af et hjerteanfald og indlagt på et hospital i Madrid.

Legenden blev født i Buenos Aires, og han nåede på landsholdsplan at spille for både Argentina og Spanien.

Alfredo Di Stefano optrådte også for Colombia, men disse kampe er ikke anerkendt af det internationale fodboldforbund (Fifa).

Ironisk nok nåede en af spillets største aldrig at optræde ved en VM-slutrunde.

Det var derfor heller ikke på landsholdsplan, at Alfredo Di Stefano skabte sit navn.

Det skete i stedet hos den spanske storklub Real Madrid, hvor han var en offensiv profil fra 1953-64 med 216 mål i 282 ligakampe.

Fem år i træk, fra 1956-60, vandt Alfredo Di Stefano sammen med Real Madrid Europa Cuppen for mesterhold, forløberen for Champions League.

Han scorede i alle fem finaler, herunder et hattrick i den berømte finale i 1960 på Hampden Park i Glasgow, hvor Real Madrid besejrede Eintracht Frankfurt 7-3.

Ved den lejlighed scorede Real-klubkammeraten Ferenc Puskas i øvrigt den spanske klubs fire øvrige mål.

Alfredo Di Stefano nåede at vinde otte spanske mesterskaber med Real Madrid, og to gange, i 1957 og 1959, blev han kåret som årets fodboldspiller i Europa.

Og så var det endda lige ved, at han var endt hos Real Madrids ærkerival, FC Barcelona.

I 1953 havde Alfredo Di Stefano skrevet under på en kontrakt med Barcelona, men skiftet blev aldrig til noget, og i stedet endte han altså hos Real Madrid.

Alfredo Di Stefano nåede også at spille for River Plate og Huracan i Argentina og Millonarios i Colombia, og efter de 11 år hos Real Madrid afsluttede han karrieren med et par år hos Espanyol i Spanien.

Efter karrierestoppet blev han træner for en lang række klubber, herunder i to omgange for Real Madrid, hvor han senere blev ærespræsident.

/ritzau/

 

Dagens Gossip