Real Madrid overtager førstepladsen i La Liga

25/01/2014

Real Madrid ligger på førstepladsen i den spanske liga for første gang i denne sæson, efter holdet lørdag besejrede Granada 2-0 på hjemmebane.

Storklubben har ellers haltet efter sine værste rivaler FC Barcelona og Atlético Madrid gennem de seneste måneder, men da de to sidstnævnte har smidt point på det seneste, kunne Real spille sig alene på førstepladsen - i hvert fald midlertidigt - med en pligtsejr over midterholdet.

Der skulle dog gå et stykke tid, inden Carlo Ancelottis tropper kom på sejrskurs. Granada formåede at holde stand i første halvleg, der sluttede uden scoringer.

Verdens bedste fodboldspiller anno 2013, Cristiano Ronaldo, er dog svær at holde nede i en hel kamp.

10 minutter efter pausen fik han bolden en meter inde i modstanderens straffespark midt for mål. Med et par modstandere foran sig tog han et par træk for at komme på skudhold, og da åbningen bød sig, sparkede han bolden præcist ind ved den ene stolpe til 1-0.

Senere var han tæt på at øge føringen, men hans afslutning fra godt 25 meter ramte overliggeren.

Det blev dog 2-0 med 17 minutter tilbage, da Marcelo spillede Karim Benzema fri til en nem scoring.

Med sejren har Real Madrid nu 53 point for 21 kampe, men Barcelona og Atlético Madrid kan komme op på 54 point med sejr søndag aften. Barcelona tager imod Malaga, mens Atlético gæster Rayo Vallecano.