Realistisk fup-mail i omløb: Gerningsmænd vil overtage din konto

​I øjeblikket modtager flere danskere e-mails sendt fra svindlere, der udgiver sig for at være fra den danske kortudbyder, Nets. Men modsat tidligere tilfælde, hvor fup-mails ofte har været skrevet på dårligt dansk og i øvrigt ikke ligner noget, Nets kunne have sendt ud, er det anderledes realistisk denne gang.

- Det ligner umiddelbart noget, vi kunne have sendt ud. Samme teksttype og designet ligner. De skriver endda, at det ikke er svindel, siger pressechef hos Nets, Søren Winge, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I mailen fremgår det, at man har givet forkert adgangskode til Nets, og at man derfor er nødt til at aktivere en ny. Der er også et link, man skal trykke på.

Men Nets ville aldrig kontakte folk på den måde, understreger Søren Winge.

- Vi vil i allerhøjeste grad advare imod denne type af mails. Det er en såkaldt phishing-mail, og den er ikke fra os, siger han og fortsætter:

- Hvis du falder i, så er der stor risiko for, at svindlerne kan få adgang til og dermed misbruge din konto.

Phishing-mails af denne type dukker op med jævne mellemrum. Ifølge Søren Winge bliver de IT-kriminelle stadig dygtigere til at få mailene til at ligne den ægte vare.

Hvis man er kommet til at svare på mailen og sende sine oplysninger af sted, er der én ting at gøre. Nets opfordrer til, at man får spærret sit kort i en fart. Enten ved at ringe til sin bank og bede om at få kortet spærret, eller ved at ringe til Nets' spærrenummer.

 

Dagens Gossip