Realkreditrådet: Færrest antal boliger til salg i fem år

Det bliver stadig sværere at finde en ledig bolig. Det viser nye tal fra Realkreditrådet. Med udgangen af februar stod 54.049 boliger til salg. Det er det laveste antal i fem år.

Antallet af boliger til salg faldt med 482 i februar, mens der det sidste år er blevet 4026 færre boliger til salg.

De få boliger til salg er et tegn på et sundere boligmarked, mener chefanalytiker og boligøkonom ved Nordea Lise Nytoft Bergmann.

- Eftersom der ikke er noget, der tyder på, at køberne har fået mindre lyst til at handle bolig på det seneste, er det et godt tegn, siger hun.

Situationen er dog langt fra den samme i byerne og på landet. I København er boligernes udbudspris på himmelfart, mens husene bliver solgt hurtigere end i resten af landet.

Gennemsnitligt står huse til salg i 11 måneder, før de bliver solgt, men i København tager det sælgerne mellem fire og fem måneder i gennemsnit at finde en køber.

Samme tendens ser man i udbudspriserne, hvor forskellen på et hus på 140 kvadratmeter i København og på Bornholm, der er den landsdel med de laveste huspriser, er 2,8 millioner.

Det er den største forskel på priser mellem to landsdele siden 2007.

Også den del af boligmarkedet, der handler med ejerlejligheder, vækker bekymring hos Lise Nytoft Bergmann. Hun noterer sig, at der ikke har været færre ejerlejligheder til salg siden marts 2004, og det driver udbudspriserne op.

- Set med nutidens briller må vi konkludere, at foråret 2004 var kendetegnet ved, at vi stod lige foran en boble, siger hun.

- På den baggrund kan man godt frygte, at de seneste måneders vitamintilskud i form af en yderligere faldende rente, og dermed endnu mere fordelagtige lånemuligheder, kan tippe balancen på ejerlejlighedsmarkedet i en usund retning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip