Redaktør: Espersens stop er et kæmpe tab for Konservative

De Konservative har mistet en markant figur i Lene Espersen, efter at hun trækker sig fra dansk politik for i stedet at tiltræde som administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Sådan lyder vurderingen hos Informations politiske redaktør, Casper Dall.

- Det er et kæmpe tab for De Konservative, at Lene Espersen ikke længere vil være en del af folketingsgruppen, og at hun heller ikke har tænkt sig at være en del af en valgkamp, siger han til Ritzau.

- Både på grund af den erfaring hun har, men også i høj grad på grund af den karisma hun har kunne trænge igennem med i medierne. Det er noget af det, De Konservative har manglet - ganske enkelt profiler, fortsætter redaktøren.

Ifølge Casper Dall kan Lene Espersens stop også betragtes som en måde for De Konservative til at få noget tiltrængt luftforandring ind i folketingsgruppen.

- Jeg er overbevist om, at de hellere ville have haft den luftforandring gennem et valg, hvor nogle af dem, der allerede har sagt, at de ikke stiller op, kunne erstattes af nye, friske kræfter, siger han.

Tabet af Lene Espersen kan også falde på et uheldigt tidspunkt op til en kommende valgkamp, hvor valgklokkerne allerede så småt er begyndt at bimle.

Især De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, må ærgre sig over at have mistet sin ene "wingman", vurderer Casper Dall.

- Lene Espersen og Brian Mikkelsen var udset til hver at tage en af Papes hænder og føre ham sikkert frem, så han ikke så ud til at være helt ny i trafikken, siger han og tilføjer:

- Nu mister han så den ene af de to, og det stiller unægtelig både Søren Pape Poulsen og hele hans konservative projekt noget svækket tilbage.

Op til valgkampen er der da heller ingen tvivl om, at partiet mister noget pondus med Lene Espersens afgang.

- De mister en, der i kraft af sin erfaring, havde mulighed for at tænke nogle strategiske tanker og hjælpe Søren Pape Poulsen med at lede partiet, siger Casper Dall.

- Også med at lede partiet i nogle eventuelle regeringsdrøftelser med Lars Løkke Rasmussen, hvis der skulle komme et borgerligt flertal, lyder vurderingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip