Redaktør: Kanon-forslag handler ikke om udlændinge

Skrevet af admin

06/03/2015

Mest læste i dag

Når De Konservative vil have Muhammed-tegningerne i historiekanonen - og dermed som obligatorisk undervisning i folkeskolen - er det for partiet et spørgsmål om at styrke kendskabet til moderne dansk historie og ikke en kamp for ytringsfrihed.

Det vurderer redaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg ovenpå en kronik i Jyllands-Posten fra partiets politiske ordfører, Mai Mercado.

- Man skal lægge mærke til betoningen fra Mai Mercado. Det er tydeligt, at hun siger: Det her er vores historie. Muhammed-tegningerne er en del af, hvem vi er i dag, og derfor – og alene derfor – skal vi have det ind i undervisningen for at forstå vores samfund.

Ifølge Mylenberg har De Konservative fundet deres værdipolitiske platform.

- De Konservative har valgt, at folkeskolen og indholdet i folkeskolen er vigtig for deres selvforståelse. De vil gerne mene noget om dannelse og den rette opdragelse. Der er mange konservative, der forholder sig til dannelsesinstitutioner, siger han.

- På en måde flugter det rigtig fint med det grundkonservative udgangspunkt, om at samfundet skal forandre sig for at bevare. Man skal sætte pris på velkendte dyder som grundlæggende dannelse.

Derudover handler det for partiet om, at det over en årrække har kæmpet med meningsmålinger og valgresultater langt under partiets selvopfattelse.

- Det er måske noget af det, der skal til for at vække henslumrende konservative, der har deponeret deres stemme et andet sted, siger Troels Mylenberg.

- De Konservative har brug for at se en konservativ sidde i tv om morgenen og sætte en dagsorden, som andre må følge efter.

/ritzau/