Redaktør: Riskær er Alternativets værste mareridt

Det nye parti Alternativet var helst foruden, at erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen mandag erklærede, at han gerne vil være folketingskandidat for partiet trods en kold skulder fra partistifter Uffe Elbæk.

Sådan lyder vurderingen fra dagbladet Informations politiske redaktør, Casper Dall.

- Umiddelbart tror jeg, at det er Uffe Elbæk og Alternativets værste mareridt, der lige nu er i gang med at udspille sig, siger han.

- Han repræsenterer den her kendis-type, som Alternativet vil undgå, fordi de gerne vil have fokus på deres politiske projekt, frem for at kandidaterne har medietække eller har et navn.

Klaus Riskær Pedersen har analyseret sig frem til, at Alternativet har for meget "peace and love" og for lidt "twist of business". Den diagnose er dog skudt forbi skiven, vurderer Casper Dall.

- Men han har en pointe al den stund, at det, som Riskær vil kunne tilføre Alternativet, er noget erfaring fra erhvervslivet, siger han.

- Det er et parti, der har tre mærkesager. Et af dem er iværksætterkultur. Der har Riskær et langt CV. Han har samtidig indsigt i den økonomiske lovgivning, eftersom han er blevet dømt for at bryde den.

Det rækker dog ikke til at blive kandidat, tror Casper Dall. Klaus Riskær Pedersen vil den 17. marts forsøge på et opstillingsmøde i Københavns Omegns Storkreds at blive folketingskandidat for Alternativet.

- Riskær forsøger at bruge det medlemsdemokrati, som Alternativet selv har været med til at skabe, forklarer Casper Dall, der vurderer, at det kan være smart set af Riskær.

- Det er klogt set af Riskær, at den korteste vej måske går via Alternativet, hvis han vil have et politisk comeback, mener Informations politiske redaktør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip