Rederi må nedjustere med op til en milliard kroner

Rederiet Norden risikerer et kæmpe underskud, når året er omme, på grund af manglende indtjening på en række lejekontrakter på skibe.

Selskabet må nedjustere forventningerne til årets driftsresultat i 2014, så det nu ender med et tab på mellem cirka 1,4 og 1,7 milliarder kroner. Det oplyser Norden i en meddelelse til fondsbørsen.

Det markante underskud ventes, fordi Norden har måttet indse, at en række af rederiets chartrede skibe ikke bliver en god forretning alligevel, da fragtraterne sætter branchen under pres, siger konstitueret administrerende direktør i D/S Norden Klaus Nyborg.

- Vi får ryddet op, vi får lavet et håndkantslag. Med de umiddelbare ringe udsigter, markedet har, er vi simpelthen nødt til at tage denne forpligtelse up front i form af en hensættelse, siger Klaus Nyborg til Ritzau Finans.

Tidligere ventede Norden et driftsresultat i år på mellem nul og minus 360 millioner kroner.

Med hensættelsen giver rederiet ifølge Klaus Nyborg et retvisende billede af rederiets forretning.

- Og så syntes vi også, at det var lidt af en ørkenvandring, fordi vi kunne konstatere, at vores omkostninger til den indchartrede flåde var relativt for høje i forhold til det aktuelle marked og det marked, vi ser i den umiddelbare fremtid, siger han.

- Vi synes, at det er rigtigt at tage det skrald og få vores omkostninger til at flugte med et svagt marked i tørlast og alene i tørlast, siger Klaus Nyborg.

Undersøgelsen af de chartrede skibe har fået Norden til at hensætte næsten 1,4 milliarder kroner, som man altså havde forventet at kunne lægge oven i årets resultat.

Hensættelsen vedrører lejekontrakter på skibe inden for tørlast, der primært blev indgået for tre-seks år siden, da markedet var bedre og charterpriserne højere.

Størstedelen af hensættelsen på 1,4 milliarder kroner vil dog blive tilbageført over de næste tre til fire år og resultere i en positiv effekt på driftsresultatet i perioden.

Der er bedre nyheder, når det handler om de skibe, som Norden selv ejer. Her var ikke behov for hensættelser eller nedskrivninger i denne omgang.

Dampskibsselskabet Norden er et selvstændigt rederi, som blev stiftet i 1871. Rederiet har 880 ansatte på rederiets egne skibe, mens i alt 313 ansatte arbejder på kontorer verden over. Selskabets hovedkvarter ligger i Hellerup nord for København.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip