Rederiet Norden foretager kraftig nedskrivning af skibe

Skibstransport er ingen gylden forretning for tiden. Fragtraterne for tørlast er faldet markant de seneste måneder, og det tager Dampskibsselskabet Norden A/S nu konsekvensen af.

- Omstillingen af den kinesiske økonomi og deraf følgende lavere vækst og markant reduceret efterspørgselsudvikling for tørlasttransporter har medført en betydelig overkapacitet på markedet for tørlasttransport, hedder i en fondsbørsmeddelelse.

Her fortæller selskabet, at man har konstateret en markant forskel mellem de skibsværdier, der fremgik af regnskabet, og de aktuelle mæglervurderinger af skibene.

Derfor har man nedskrevet den regnskabsmæssige værdi af sine tørlastskibe med 180 millioner dollar. Samtidig hensættes et beløb på 160 millioner dollar til tab.

Alt i alt er der tale om et beløb på 340 millioner dollar, svarende til godt 2,3 milliarder kroner.

Det betyder, at man nu forventer et negativt årsresultat for 2016 før renter og skat på mellem 277 og 297 millioner dollar. Tidligere lød forventningen på et lille plus på mellem 43 og 63 millioner dollar.

Nedskrivningen betyder, at egenkapitalen nu er på 900 millioner dollar eller 6,2 milliarder kroner, men det betyder ifølge meddelelsen ikke noget for Nordens finansielle robusthed.

- Hverken nedskrivningen eller hensættelsen har indflydelse på pengestrømme eller låneaftaler, og Norden er fortsat finansielt stærk, står der.

Selskabets tankskibsflåde har også været under lup, men her er der ikke foretaget nedskrivninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip