Rederiet Norden henter ny topchef i Hongkong

Rederiet Norden har nu fundet en ny topchef, og valget er faldet på den 40-årige Jan Rindbo, der har mere end 20 års erfaring fra shippingbranchen. Det oplyser Norden i en fondsbørsmeddelelse.

Han afløser Carsten Mortensen, der i juni meddelte sin afgang efter mere end 10 år som administrerende direktør.

Jan Rindbo kommer fra en stilling som driftschef i rederiet Pacific Basin i Hongkong, der er konkurrent til Norden. Han har været i Pacific Basin siden 2001 og starter i Norden i forsommeren næste år.

Nordens bestyrelsesformand, Mogens Hugo, fortæller, at rederiet har været igennem en grundig proces, hvor man har set på flere forskellige kvalificerede kandidater, men at Jan Rindbo blandt andet er valgt som følge af sin erfaring fra branchen.

- Valget er faldet på Jan Rindbo, der har stor indsigt i shipping, især tørlast, og besidder de personlige egenskaber der skal til for at overtage posten som administrerende direktør i et finansielt stærkt og værdibåret rederi som Norden, siger Mogens Hugo i en fondsbørsmeddelelse.

- Sammen med den øvrige direktion vil Jan Rindbo sikre, at Norden også fremadrettet udvikler sig til gavn for aktionærer og kunder, siger Mogens Huge.

Rent økonomisk kan Jan Rindbo blandt andet se frem til at modtage 50.000 aktieoptioner. Derudover vil han blive betalt en såkaldt fastholdelsesbonus på en million kroner om året i perioden 2015-2017.

Da Norden nu har sat navn på sin nye topchef, bliver der samtidig lukket ned for rygterne om, at den snart afgående DSB-direktør, Jesper Lok, ville blive ny direktør for rederiet.

I forbindelse med sin opsigelse hos DSB i begyndelsen af september skrev jernbaneselskabet, at Jesper Lok skulle være i chef i en global virksomhed.

Og da han i forvejen havde erfaring fra shippingbranchen, blev han kædet sammen med den tomme direktørstol i Norden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip