Rederiforening advarer mod katastrofe i Middelhavet

Skrevet af admin

19/04/2015

Mest læste i dag

Danske skibe gør en indsats for at hjælpe de mange flygtninge, der sejler over Middelhavet. Men problemet er alarmerende stort og kræver en langsigtet løsning.

Det er meldingen fra Danmarks Rederiforening, efter op mod 700 migranter frygtes omkommet natten til søndag i et skibsforlis på Middelhavet. Ulykken kaldes en af de værste i nyere tid.

- Der er ikke nogen tvivl om, at danske skibe gør, hvad de kan for at hjælpe, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danmarks Rederiforening.

- Det er sådan, at når danske handelsskibe sejler gennem Middelhavet, så sørger de for at samle de bådflygtninge op, som er i nød, fortsætter hun.

Samtidig står de danske skibe til rådighed, når kystvagten melder, at de skal sejle hen til et bestemt sted, hvor der er bådflygtninge.

Mindst seks gange inden for den sidste uge har danske skibe reddet til sammen mere end 1100 flygtninge op af Middelhavet, oplyser Anne H. Steffensen.

- Det er ganske voldsomt, og det er en eksplosiv stigning, som følger efter sidste år, hvor vi registrerede, at danske skibe var involveret i 11 redningsaktioner og samlede godt 3000 mennesker op, siger hun.

Netop fordi situationen med bådflygtninge i Middelhavet udvikler sig eksplosivt, vælger Danmarks Rederiforening at slå alarm.

- Det er en humanitær katastrofe, der er ved at udvikle sig, konstaterer Anne H. Steffensen.

Når det kommer til, hvad der skal gøres for at løse problemet, vælger den administrerende direktør at appellere til det internationale samfund.

- Der er ikke nogen tvivl om, at selv om danske og udenlandske handelsskibe gør, hvad de kan for at hjælpe, så er det ikke løsningen på problemet.

- Der er simpelthen brug for, at der sættes ind med en langsigtet løsning på problemet, som først og fremmest udspringer af nogle meget ulykkelige og forfærdelige forhold der, hvor de her mennesker kommer fra, siger Anne H. Steffensen.

/ritzau/