Redningsfolk finder fem livløse kroppe på japansk vulkan

Fem tilsyneladende overlevende personer er blevet fundet i kritisk tilstand nær toppen af den japanske vulkan Mount Ontake, der gik i udbrud i lørdags.

Redningsarbejdere fandt personerne, der var formodet døde, under eftersøgningen af savnede på Mount Ontake, der ligger omkring 200 kilometer vest for hovedstaden Tokyo.

Ifølge nyhedsbureauet AFP tyder det dog på, at de fem personer er så godt som døde.

- Vi har fundet fem personer med hjertestop på bjerget, siger en talsmand fra politiet i Nagano til AFP.

Ifølge nyhedsbureauet bliver den frase brugt om personer, der ser ud til at være døde, men hvor det endnu ikke er bekræftet af en læge.

Ifølge CNN er 10 mennesker bekræftet omkommet, mens 24 personer savnes.

Flere end 500 redningsfolk er mandag morgen lokal tid vendt tilbage til vulkanen Mount Ontake, der uden varsel gik i udbrud lørdag.

Hundredvis af børn og voksne blev fanget på vulkanen lørdag, da den uventet sendte en strøm af aske og klippestykker op i luften og tre kilometer ned ad vulkanens sider.

De fleste mennesker nåede ned i sikkerhed, men mindst 30 mennesker tilbragte natten i omkring 3000 meters højde nær toppen.

Vulkanen ligger cirka 200 kilometer vest for Tokyo og er et populært mål for klatrere og vandrere. Særligt i september hvor efterårets farver præger naturen.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip