Redningsplan på plads for bornholmsk slagteri

Danish Crowns slagteri på Bornholm er reddet.

Det har Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri og Erhvervs- og Vækstministeriet aftalt efter langstrakte forhandlinger siden weekenden, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Industri.

Dermed er der udsigt til, at flere af de 190 ansatte på slagteriet kan beholde deres job.

Redningsplanen vil blive præsenteret på et fælles pressemøde klokken 9 i Industriens Hus. På samme tidspunkt vil medarbejderne på slagteriet i Rønne blive orienteret om redningsplanen.

- Af hensyn til medarbejderne har parterne ikke yderligere kommentarer eller oplysninger om planen før pressemødet, lyder det i meddelelsen.

Den 27. maj brød parternes forhandlinger om slagteriets fremtid sammen, og Danish Crown truede de ansatte med lukning, medmindre de sagde ja til et gå ned i løn.

Ledelsen på slagteriet skal spare 25 millioner kroner i omkostninger og har foreslået at lade de ansatte miste otte procent af deres løn.

Det sagde de ansatte i første omgang nej til, men efterfølgende opstod der ifølge administrerende direktør for Danish Crown Pork, Jesper Friis, nogle ekstra muligheder, som skulle sonderes.

Forud for redningsplanen ligger måneders forhandlinger mellem Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne, som har forsøgt at finde en løsning på, hvordan der kan holdes liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip