Refn fik selskab af Mads Mikkelsen ved gallapremiere

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Der var både Hollywood-stjerner og danske kendisser på den røde løber, da Nicolas Winding Refns film "The Neon Demon" sent fredag havde gallapremiere i Cannes.

Med filmen har den danske instruktør en chance for at vinde Guldpalmen, der hvert år bliver uddelt på den prestigefyldte festival i Sydfrankrig.

Filmen blev første gang vist torsdag aften, hvor pressen havde mulighed for at se, hvad det er for et værk, Refn denne gang har lavet, men fredag var altså den helt store aften for instruktøren.

Inden han selv ankom til den røde løber, dukkede skuespilleren Mads Mikkelsen op med Hollywood-stjernen Kirsten Dunst. De sidder begge i den jury, der skal afgøre, hvem der skal have Guldpalmen.

Mads Mikkelsen har spillet med i flere af Nicolas Winding Refns film - senest i Valhalla Rising fra 2009.

Da Nicolas Winding Refn som den sidste ankom til den røde løber, var det i selskab med sin kone, Liv Corfixen, deres ene datter og den kun 18-årige Elle Fanning, der hovedrollen i "The Neon Demon".

Her spiller hun en ung pige, der flytter til Los Angeles for at forfølge sine modeldrømme, men som snart må sande, at det er en farlig branche, hun har valgt.

På den røde løber tog den danske instruktør sig god tid til at hilse på de fremmødte fans, inden han til lyden af soundtracket fra sin tidligere film "Drive" fra 2011, tog turen op ad trappen til salen Grand Theatre Lumiere, hvor gallapremiererne på Guldpalme-kandidaterne holdes.

I konkurrencen om Guldpalmen er Nicolas Winding Refn blandt andet oppe mod Sean Penn, der er udtaget til konkurrencen med filmen "The Last Face" og den kun 27-årige Xavier Dolan, der med filmen "It's Only The End Of The World", deltager i hovedkonkurrencen for anden gang.

Det er tredje gang, Nicolas Winding Refn dyster om Guldpalmen. Om han vinder denne gang, bliver afsløret søndag.

/ritzau/