Refn forsvarer sig efter buhråb i Cannes

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Bragende bifald og nedladende buhråb.

Reaktionerne på Nicolas Winding Refns nyeste film, horrorthrilleren "The Neon Demon", har spændt fra gal til genial, men den danske instruktør mener selv, at publikummet til filmfestivalen i Cannes ikke er det rette segment.

- Vi har ikke lavet en film til forældrene, men derimod til teenagerne, fordi det er dem, der er interessante, sagde danskeren til Reuters i weekenden.

Filmen handler om den smukke Jesse, som flytter til Los Angeles for at forfølge sin modelkarriere.

Mens den unge pige kæmper for at kravle til tops, hvirvles hun ind i modelmiljøet, hvor besættelsen af skønhed og perfektionisme ender i indædt misundelse og jalousi. De andre piger i branchen skyer nemlig ingen midler for at overstråle Jesse.

"The Neon Demon" rummer eksplicitte scener med lesbisk nekrofili, blod og kannibalisme, og det har vakt harme og overskrifter, men Refn mener ikke, at filmen hører til i en voksenverden af smag og morale.

- Teenagere elsker grafik, modkulturer og modsætninger, og jeg lavede en film om en 16-årig pige, som sikkert ved mere om at være teenager, end vi gør, sagde den 45-årige filmskaber.

- Jo mere ekstremt kunst er, des mere interessant bliver det. Vi laver ikke film, fordi vi er søde eller ønsker at gøre noget godt eller dårligt, men fordi vi ønsker at opleve.

Refn debuterede med kultklassikeren "Pusher" i 1996, og efter filmens to efterfølgere blev hitinstruktøren hyret til at instruere blandt andre den Oscar-nominerede skuespiller Tom Hardy i filmen "Bronson".

I 2011 vandt Refn den prestigefyldte pris for bedste instruktør i Cannes for dramaet "Drive", hvor han instruerede Hollywood-stjernen Ryan Gosling.

"The Neon Demon" var med i opløbet til festivalens hovedpris, De Gyldne Palmer, men måtte se sig slået af filmen "I, Daniel Blake" af veteranen Ken Loach.

Refns film får dansk biografpremiere 9. juni. Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=cipOTUO0CmU

/ritzau/FOKUS