Regering klar med nyt integrationsudspil

17/03/2015 13:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen ventes onsdag at præsentere det flygtninge- og integrationsudspil, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) annoncerede i sin nytårstale.

Formålet med udspillet er at skaffe flere flygtninge og indvandrere fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Og selvom udspillets konkrete indhold endnu ikke kendes i detaljer, så har regeringstoppen i mere runde vendinger omtalt behovet for, at flygtninge og indvandrere i højere grad - og hurtigere end hidtil - skal ud og stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet.

- Så mange som muligt skal i gang på en arbejdsplads. Og andre kan tage fat på nogle af de opgaver, som vi også skal have klaret. Der er strande, hvor der skal ryddes op. Der er daginstitutioner, hvor sandkassen eller gyngen skal repareres, sagde Helle Thorning-Schmidt i nytårstalen.

De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, har tidligere på måneden understreget, at fremtidens integrationsindsats skal være "så kort som mulig".

- Det handler om, at man fra første dag bidrager med det, man kan. Og at integrationsindsatsen skal være så kort som mulig, lød det i begyndelsen af marts fra Morten Østergaard.

Det såkaldte Carsten Koch-udvalg anbefalede for kort tid siden, at de tre-årige integrationsprogrammer barberes ned til højst to år.

Men ifølge Ritzaus oplysninger ser det ikke ud til, at en ny og kortere tidsgrænse for integrationsprogrammerne bliver en del af udspillet.

Til gengæld er der lagt op til, at den virksomhedsrettede indsats over for flygtninge og indvandrere skal styrkes.

Udspillet kommer i kølvandet på sidste års voldsomme stigning i antallet af flygtninge fra især Syrien og Eritrea, der søgte tilflugt i Danmark.

/ritzau/