Regering når ikke mål om enklere erhvervslove fra nytår

For at gøre livet enklere og mere overskueligt for landets virksomheder, så havde Venstre-regeringen sat sig det mål, at ny erhvervsrettet lovgivning kun skal træde i kraft på to udvalgte datoer på et år, startende den 1. januar 2016.

Men på grund af et hektisk politisk efterår kommer regeringen ikke helt på plads med øvelsen fra årsskiftet, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Vi kan ikke nå at komme 100 procent i mål med det, som vi har lagt op til, og det har vi også sagt fra starten af, fordi vi har haft en skæv folketingssamling og et folketingsvalg, siger han.

- Så der er ting, hvor vi bliver nødt til at dispensere for, fordi det bliver meget presset, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

- Vi kommer til at levere på store dele af det, men der kommer til at være nogle bekendtgørelser, der kommer til at være i høring i knap så lang tid, som de skal være. Men det er klart, at når vi når frem til 1. juli næste år, så er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at gøre det.

Ministeren afviser, at det reelt vil have nogen økonomiske konsekvenser for virksomhederne, at de nu alligevel ikke vil kunne se det kommende halve års fulde lovkatalog fra årsskiftet.

- Det har ikke nogen økonomisk konsekvenser, men det har jo en politisk konsekvens ved, at vi gerne ville sikre, at virksomhederne to gange om året kunne se, hvilken lovgivning, der rammer dem, erkender ministeren.

Regeringen havde på forhånd understreget, at der kunne opstå særtilfælde, hvor ny erhvervsrettet lovgivning vil kunne komme drypvis. Men undtagelserne var anført som eksempelvis hastelovgivning eller implementering af EU-regler, og altså ikke, at man ikke lige nåede det.

Folketingets Udvalg for Forretningsorden har tidligere i år i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efterlyst, at regeringen kom hurtigere på banen med de erhvervsrettede tiltag, så de kunne nå at få en ordentlig lovbehandling inden nytår:

"For lovforslag, der skal træde i kraft 1. januar, indebærer dette efter udvalgets opfattelse, at disse som klar hovedregel bør fremsættes i åbningsugen (i starten af oktober, red.)", anførte udvalget i brevet til statsministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip