Regeringen afskaffer flygtninges ret til ferie

Det skal ikke længere være muligt for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte at holde fem ugers ferie om året, mens de modtager offentlig forsørgelse.

Det fremgår af bemærkningerne til det lovforslag, som regeringens udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), fredag fremsatte, og som Folketinget senere samme dag førstebehandlede. Det skriver Jyllands-Posten.

I lovforslagets bemærkninger lyder det på side ti:

- Integrationsydelsesmodtagere vil ikke blive omfattet af reglerne om ret til ferie for uddannelses- og kontanthjælpsmodtagere.

I dag får flygtninge, der har fået asyl, og som er fordelt ud i kommunerne, udbetalt det samme som alle andre uden arbejde eller ret til dagpenge – nemlig kontanthjælp eller alternativt uddannelseshjælp, hvis de er under 30 år.

Og personer, der modtager netop disse ydelser, har i dag efter 12 måneder på offentlig forsørgelse ret til fem ugers ferie om året.

Fremover skal flygtninge – efter aftale med samtlige partier i blå blok – sættes på en lavere såkaldt integrationsydelse. For dem vil regeringen fjerne retten til ferie.

- Når man lige er kommet til Danmark, så mener jeg ikke, at der bør være ret til ferie. Jeg mener ikke, at det er rimeligt, at det første, man skal, er at gå på ferie, siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Det er personer, der ikke har opholdt sig i Danmark i de seneste syv af otte år, der fremover skal på integrationsydelsen, der er på SU-niveau.

Her vil en enlig over 30 år for eksempel gå fra en kontanthjælp på 10.849 kroner om måneden før skat til en integrationsydelse på 5.945 kroner om måneden ligeledes før skat.

I den røde blok var der fredag bred modstand mod regeringens "straksopstramninger," da integrationsydelsen, nye optjeningskrav til børnecheck og pension blev debatteret i folketingssalen.

/ritzau/

Dagens Gossip