Regeringen arbejder på at finde ekstra asylpenge

Justitsminister Mette Frederiksen (S) regner i øjeblikket på, hvordan den øgede tilstrømning af asylansøgere skal finansieres. Og det kan ende med en ekstraregning på flere milliarder kroner.

Regeringen har i øjeblikket budgetteret med en udgift på cirka 1,6 milliarder kroner i 2014, fremgår det af et svar, der blev givet til Folketinget tidligere på sommeren.

Men det er kun i forhold til at betale for de 7500 asylansøgere, man regnede med, der ville komme, da man lagde budgettet sidste år.

Allerede på nuværende tidspunkt er der kommet flere end 10.000 asylansøgere til Danmark, og tallet kan ifølge regeringen nærme sig 20.000 i løbet af i år.

Mette Frederiksen kan ikke pt. svare på, hvad ekstraregningen bliver.

- Det er klart, at når der kommer flere asylansøgere, så er der også flere udgifter. Og i regeringen sidder vi og kigger på de udgifter, og hvordan vi forventer, at de kommer til at se ud.

- Jeg har ikke nogen mulighed for at give de præcise tal lige nu. Vi sidder og arbejder på det, siger hun.

Hen over sommeren opjusterede regeringen de forventede udgifter til 1,8 milliarder kroner.

Tallene omfatter omkostninger til indkvartering og underhold af asylansøgere, herunder kontante ydelser til asylansøgere, omkostninger til asylsagsbehandling i Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet samt udgifter til udsendelse af afviste asylansøgere.

Justitsministeren vil ikke kommentere, hvorvidt pengene skal tages fra udviklingsbistanden.

- Det er klart, at når der kommer flere asylansøgere til Danmark, så er der flere udgifter. Og de udgifter skal finansieres. Når vi er klar med forslaget til, hvordan det kan lade sig gøre, så skal vi nok lægge det frem, siger hun.

Næste år har regeringen i sit finanslovforslag lagt op til at bruge færre penge end i år, nemlig 1,3 milliarder kroner. Også her har man taget udgangspunkt i 7500 asylansøgere.

I et andet svar til Folketinget fra september fremgår det, at der skal bruges 4,1 milliarder kroner, hvis der kommer 21.000 asylansøgere.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip