Regeringen: Asyltal er lavere end i fjor

Selv om regeringen i finanslovsforslaget regner med 15.000 asylansøgere i 2016, er tendensen foreløbig, at færre har søgt asyl i år i forhold til 2014.

Det oplyser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forbindelse med fremlæggelsen af finanslovsforslaget.

I 2014 søgte 14.792 asyl i Danmark, og tre af fire ansøgere - 74 procent - fik asyl ved sager i Udlændingestyrelsen.

- Nu hørte jeg integrationsministeren på regeringsmødet sige, at vi ligger godt et par tusinde personer lavere i forhold til, hvordan det så ud på samme tidspunkt sidste år, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer:

- Så på trods af, at der er mange, der kommer til landet, er der også mange, der rejser ud. Status er, at det ser ikke ud til, at der kommer flere.

Indtil 31. august i år havde 7219 søgt asyl I Danmark, viser tal fra Udlændingestyrelsen. Regeringen laver i november et skøn over asylansøgere, når finanslovsforslaget er vedtaget, siger finansministeren.

- Men vi lægger til grund, at der kommer 15.000. Det afgørende for regeringen er, at vi leverer en milliard kroner i forhold til den tidligere regerings udlændingepolitik, siger Claus Hjort Frederiksen.

Regeringen vil spare en milliard på asylansøgere ved at beskære integrationsydelsen og stramme reglerne for familiesammenføring.

SR-regeringen indførte et års ventetid, før krigsflygtninge fra Syrien får familiesammenføring. De får ophold, selv om de ikke er personligt forfulgt efter FN's flygtningekonvention.

Finansministeren afviser, at flere flygtninge strømmer til Europa, når Danmark beskærer ulandsbistanden med 2,3 milliarder kroner.

- Regeringen afsætter flere midler til den humanitære indsats, end den tidligere regering gjorde på sit finanslovsforslag for 2015. Konkret afsætter vi 1,8 milliarder kroner. Dermed har vi flere penge at gøre godt med i eksempelvis Syrien, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip