Regeringen bruger millioner på firmaer med social profil

Regeringen kommer nu med en økonomisk håndsrækning til såkaldte socialøkonomiske virksomheder, der er kendetegnet ved, at de forsøger at kombinere en god forretning med et socialt projekt.

Det skriver Jyllands-Posten.

Der findes i dag 300 socialøkonomiske virksomheder, men står det til regeringen, så vil der fremover komme langt flere af slagsen.

- De socialøkonomiske virksomheder er en rigtig god metode til at give mennesker en chance til. Jeg er meget begejstret for de resultater, der kan opnås, når man giver hjemløse, autister, eller hvad det nu kan være, en mulighed for at udføre et meningsfuldt arbejde og samtidig være en del af et fællesskab, siger socialminister Manu Sareen (R) ifølge Jyllands-Posten.

Han vil sammen med sin kollega i Beskæftigelsesministeriet, Mette Frederiksen (S), afsætte 40 millioner kroner, der skal øge antallet af virksomheder med både et socialt og et økonomisk formål.

Pengene skal give bedre rammer for at starte, drive og udvikle en socialøkonomisk virksomhed.

En af idéerne er et vækstcenter, hvor man skal samle viden og vejlede firmaerne og deres samarbejdspartnere. Samtidig nedsættes Råd for Socialøkonomiske Virksomheder, og det bliver muligt at blive blåstemplet som "registreret socialøkonomisk virksomhed".

Kooperationen, der er arbejdsgiverorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder, tror dog ikke, at regeringens ekstra støtte vil give et afgørende skub til socialøkonomiske virksomheder.

- Den største udfordring for at få flere socialøkonomiske virksomheder på benene er økonomi. Det handler om at få risikovillig kapital, som tør investere i virksomheder af den karakter, og det er ikke umiddelbart løst med dette initiativ, siger direktør Susanne Westhausen ifølge Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip