Regeringen er klar med mål for bæredygtighed i 2020

Inden Folketingets åbning vil SR-regeringen sætte nye mål for bæredygtighed i 2020 i en national strategi.

Det oplyser De Radikales nye partileder, Morten Østergaard, på partiets landsmøde i Nyborg Strand.

- Forud for Folketingets åbning vil statsministeren og jeg endelig kunne løfte sløret for den nationale bæredygtighedsstrategi, som vi satte os for at udvikle i regeringsgrundlaget, siger Morten Østergaard til 370 delegerede ved landsmødet.

- Det er retningen for vores regeringsprojekt. Det er det, man får med os, siger han.

Han nævner Togfonden for 28,5 milliarder kroner, som skal skabe timedrift mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg. Togfonden finansieres ved at beskatte andre olieselskaber i Nordsøen end Maersk og Dansk Undergrunds Consortium hårdere.

Desuden omlægger regeringen energiforsyningen til vedvarende energi og isolerer bygningerne bedre, forklarer han.

- Vi omlægger vores energiforsyning til grønne energikilder. Derfor er vi godt på vej til at indfri målsætningen om, at 35 procent af vores energiforsyning om seks år skal være baseret på vedvarende kilder, siger Morten Østergaard.

Han bor i byggeriet Oxford Have på Amager tæt på det sociale boligbyggeri Gyldenrisparken, hvor mere end hver tredje beboer plejede at være på offentlige overførsler. Byggeriet er nu klimarenoveret, fortæller Morten Østergaard.

- Hele kvarteret er blevet bygget om. De nedslidte bygninger har fået nye, hvide facader og er blevet isolerede, siger Morten Østergaard og fortsætter:

- Der er anlagt haver mellem husene med bugtede stier, farvestrålende legehuse, og så er der kommet en børnehave - et lavenergi hus med grønt og klimavenlig tag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip