Regeringen er klar med ny bandepakke

Skrevet af admin

28/10/2013

Dagens topnyheder

Regeringen er klar med en ny bandepakke, der blandt andet vil skærpe straffene for at blive taget med skydevåben på åben gade.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit månedlige pressemøde.

- Noget af det, vi har set i år, er, at der har været flere voldelige episoder med udgangspunkt i bandemiljøet. Det skaber naturligvis meget stor utryghed, og det er fuldstændig uacceptabelt, at vi skal leve med den frygt, siger Thorning.

I dag giver det en fængselsstraf på mindst et år, hvis man bliver taget for ulovlig besiddelse af skydevåben - uanset om det er på bopælen eller på åben gade.

Fremover skal det straffes med mindst et år og tre måneders fængsel at være i ulovlig besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængelige steder.

Og det skal give mindst et år og seks måneders fængsel, hvis man også er i besiddelse af ammunition, fremgår det af regeringens forslag ifølge Ritzaus oplysninger.

I første halvår af 2013 registrerede politiet 49 skudepisoder i det offentlige rum, der vurderes at have relation til rocker- og bandekonflikterne.

I samme periode beslaglagde politiet 421 skydevåben, hvoraf de 89 med sikkerhed stammer fra personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Et andet element i bandepakken bliver, at dømte rockere og bandemedlemmer kan få afslag på udgang og prøveløsladelser fra fængslet, hvis der er et bandeopgør i gang.

- Vi skal have den hårde kerne væk fra gaden, og det her er en af metoderne til det, siger Thorning.

Regeringen har i sit forslag til næste års finanslov afsat 200 millioner kroner til at bekæmpe rockere og bander. Den samlede bandepakke præsenteres ifølge Ritzaus oplysninger tirsdag.

/ritzau/