Regeringen er klar med ny bandepakke

Regeringen er klar med en ny bandepakke, der blandt andet vil skærpe straffene for at blive taget med skydevåben på åben gade.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit månedlige pressemøde.

- Noget af det, vi har set i år, er, at der har været flere voldelige episoder med udgangspunkt i bandemiljøet. Det skaber naturligvis meget stor utryghed, og det er fuldstændig uacceptabelt, at vi skal leve med den frygt, siger Thorning.

I dag giver det en fængselsstraf på mindst et år, hvis man bliver taget for ulovlig besiddelse af skydevåben - uanset om det er på bopælen eller på åben gade.

Fremover skal det straffes med mindst et år og tre måneders fængsel at være i ulovlig besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængelige steder.

Og det skal give mindst et år og seks måneders fængsel, hvis man også er i besiddelse af ammunition, fremgår det af regeringens forslag ifølge Ritzaus oplysninger.

I første halvår af 2013 registrerede politiet 49 skudepisoder i det offentlige rum, der vurderes at have relation til rocker- og bandekonflikterne.

I samme periode beslaglagde politiet 421 skydevåben, hvoraf de 89 med sikkerhed stammer fra personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Et andet element i bandepakken bliver, at dømte rockere og bandemedlemmer kan få afslag på udgang og prøveløsladelser fra fængslet, hvis der er et bandeopgør i gang.

- Vi skal have den hårde kerne væk fra gaden, og det her er en af metoderne til det, siger Thorning.

Regeringen har i sit forslag til næste års finanslov afsat 200 millioner kroner til at bekæmpe rockere og bander. Den samlede bandepakke præsenteres ifølge Ritzaus oplysninger tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip