Regeringen: Finansloven skal falde i hak i denne uge

Det er tilsyneladende ikke meget, regeringen og Enhedslisten kan blive enige om, når det gælder forhandlingerne om næste års finanslov.

Efter en 11 dage lang pause i forhandlingerne er stridspunktet fortsat Enhedslistens krav om minimumstandarder i ældreplejen og indførelsen af arbejdsklausuler.

- Der er ikke sket så meget. Jeg tror ikke, at regeringen har besluttet sig for, om den vil gå i retning af Enhedslisten, eller om den vil gå Lars Løkke-vejen, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er jo faktisk på søndag, at man skal være færdig, hvis alle frister skal overholdes, og derfor undrer det os noget, at regeringen har haft råd til at holde en ret lang tænkepause i forbindelse med kommunalvalget, sagde hun.

Og lige præcis på det punkt er der i hvert fald enighed mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag:

- Vores synspunkt er, at vi senest i løbet af søndag bør færdiggøre de her forhandlinger med henblik på at behandle Folketinget ordentligt. Og det ved I jo, at vi går meget op i, lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Enhedslisten er tilsyneladende helt faste i kødet på kravet om minimumrettigheder i ældreplejen, som partiet tidligere har kaldt "helt afgørende" for en aftale.

Til gengæld åbnede Johanne Schmidt-Nielsen op for, at partiet kan bøjes på et andet højt profileret krav om øremærkede job til velfærdsområdet.

Vi udviser stor fleksibilitet i de her forhandlinger. Vores udgangspunkt har jo været, at vi mente, der er brug for 2,5 milliarder kroner og 8000 øremærkede stillinger på velfærdsområdet. Og det kan da godt være, at vi ikke kan komme i mål der, siger hun.

- Men vi kan ikke se andre løsninger på ældreområdet end minimumrettigheder, lyder tilføjelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip