Regeringen genindfører boligjobordning

Så kom han over sin første hæk, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det lykkedes nemlig Venstre-regeringen at få samlet et flertal på tværs af Folketinget, der bakker op om Løkkes helt centrale valgløfte: en genindførelse af boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget.

Flertallet består af Dansk Folkeparti og De Konservative, og så har Socialistisk Folkeparti og Alternativet også lagt stemmer til.

Med aftalen genindføres den boligjobordning, der gjaldt frem til nytår, hvor den tidligere SR-regering sløjfede den.

Det betyder, at danskerne også i år kan få et samlet fradrag på 15.000 kroner for udført håndværkerarbejde i hjemmet. Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft, så alle, der har gemt deres kvitteringer fra vinteren og foråret, er også omfattet af ordningen.

For at få SF og Folketingets nye parti, Alternativet med om bord, så ændres ordningen fra og med næste år i en mere grøn retning.

Fra 2016 og året efter kan man få et fradrag på 6.000 kroner for udførte serviceydelser i hjemmet, og oven i hatten kan man så opnå et fradrag på 12.000 kroner til håndværkere, vel at mærke hvis håndværkerne har udført miljøforbedrende arbejde.

Det er ikke bare den første hæk, Lars Løkke Rasmussen er kommet over. Faktisk havde Løkke sat sin statsministerpost ind på at få den gennemført, og dermed kunne han slet ikke have forceret flere hække, hvis aftalen ikke var kommet i hus.

Og selvom SF og Alternativet altså har malet hækken grøn, så var det en glad finansminister, Claus Hjort Frederiksen, der kunne præsentere aftalen mandag aften.

- Jeg er glad for, at vi her på regeringens første dag kan præsentere en aftale om boligjobordningen, sagde han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr er også glad for aftalen.

- Det var vigtigt for os er, at aftalen ikke kun er grøn, men at den også kommer lejere til gode, siger hun.

På spørgsmålet om, hvordan hun som SF'er har det med, at hun nu har hjulpet Lars Løkke Rasmussen over den første hæk, svarer hun:

- SF har været optaget af at få opfyldt det løfte, vi er kommet med i valgkampen, nemlig at boligjobordningen skulle fortsætte, og at den skulle være grøn. Og det leverer vi nu på, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip