Regeringen Helle Thorning-Schmidt II præsenteres i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer den nye regering for dronning Margrethe på Amalienborg klokken 10, oplyser Statsministeriet.

Knap to timer efter modtages de afgående ministre i afskedsaudiens på Amalienborg. Det sker klokken 11.45.

Overblik: Sådan ser ministerrokaden ud

Derefter holder statsminister Helle Thorning-Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) et fælles pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Det sker klokken 12.15.

I løbet af dagen overtager de nye ministre deres nye ministerier.

Klokken 13.00 er der overdragelse i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Skatteministeriet, Klima-, Energi- og Bygningsministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Klokken 14.00 er der overdragelse i Miljøministeriet og Transportministeriet, og klokken 15 er der overdragelse i Udenrigsministeriet, Kirkeministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Rokaden berører i alt 11 ministerier. Med i rokaden er fire helt nye navne, som kan sætte sig på hver sin ministertaburet.

Det er tale om socialdemokraten Mogens Jensen (S) som ny handels- og udviklingsminister, Magnus Heunicke (S) som transportminister, Sofie Carsten Nielsen (R) som uddannelsesminister og Kirsten Brosbøl, der indtager Miljøministeriet.

Det første navn, der slap ud, var De Radikales nummer to, Martin Østergaardm, der skifter Uddannelsesministeriet ud med Skatteministeriet.

To, der for alvor kan kalde deres ministerskifte for en forfremmelse, er den radikale Martin Lidegaard og socialdemokraten Nick Hækkerup.

Nick Hækkerup blev i august sidste år flyttet fra Forsvarsministeriet og blev i stedet Europa- og handelsminister. Han er nu blevet tildelt posten som sundhedsminister.

Martin Lidegaard får den betydningsfulde udenrigsministerpost, efter at have været klima- og energiminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip