Regeringen kæmper for flertal for nyt vurderingssystem

Regeringen har problemer med at finde et politisk flertal for et nyt system for ejendomsvurderinger, der skal afløse det gamle system, der har været under kraftig beskydning for at være upræcist, skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke lykkedes for regeringen at overbevise Venstre om, at det forslag, som et ekspertudvalg i september præsenterede, skal udmøntes i en lov.

- Vi mener, at det vil være bedre at udbygge det eksisterende vurderingssystem og forbedre det end at gå i gang med at eksperimentere med noget helt nyt, hvis udgangspunkt er meget upræcist, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, til Jyllands-Posten.

I en ny analyse, som revisionsfirmaet Deloitte har lavet for Skatteministeriet, skønnes det, at det nye system vil koste mellem 1,2 og 4,5 milliarder kroner om året, fordi der skal ansættes tusindvis af nye medarbejdere i Skat til at håndtere den nye vurderingsmodel og de deraf følgende klager.

Samtidig afviser Enhedslisten regeringens tanker om at indgå en mindre aftale i forbindelse med de igangværende finanslovforhandlinger. En aftale, der skal udskyde problemet.

Hvis partiet skal redde regeringen, stiller det en række krav til de fattigste på boligmarkedet.

- I forhold til fattigrøvene. I forhold til lejerne. Og andelsboligerne. Det er de tre grupper. Og en form for garanti for klageadgang, siger Frank Aaen, der vil afvente konklusionerne fra en nyoprettet enhed i Skatteministeriet, som arbejder videre med det nye system.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) har ikke ønsket at udtale sig til Jyllands-Posten om forsøget på at finde et flertal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip