Regeringen: Man skulle kunne gå til lægen om aftenen

For fremtiden skal lægebesøg ikke kun foregå i dagtimerne.

Det mener regeringen, som i et nyt sundhedsudspil lægger op til, at det skal være muligt at komme til konsultation på andre tider af dagen end i den almindelige arbejdstid.

- Lægen skal holde åbent og være tilgængelig for borgeren, når borgeren har brug for det, skriver regeringen i udspillet, som torsdag blev præsenteret på et pressemøde i Statsministeriet.

Her uddyber sundhedsminister Nick Hækkerup (S) regeringens ønske.

- Man skal kunne lægge sine lægebesøg, så man ikke behøvet at møde op klokken 10 tirsdag formiddag, hvor man også skal være på arbejde, fastslår ministeren.

- Målet er, at når man har brug for lægen, så er lægen tilgængelig også uden for den almindelige arbejdstid. En af vejene til det er at lave lægehuse, hvor der er flere læger, sådan at en af dem kan være til stede uden for den almindelige arbejdstid, uddyber han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener, at udvidede åbningstider vil gøre det lettere for danskerne at få lægehjælp.

- Vi har en fast overbevisning om, at hvis man synes, det er besværligt at komme til lægen, så skal det i hvert fald ikke være åbningstiderne, der afgør, om man kommer derop, forklarer hun på pressemødet.

Nick Hækkerup vil dog ikke garantere, at man altid kan komme til lægen.

- Om der lige præcis er åbent klokken ni om aftenen i Korsør, det kan jeg ikke sige nu, for det er noget, vi skal arbejde med de praktiserende læger om. Men vi vil sikre, at det kan lade sige gøre, forklarer Nick Hækkerup, som får opbakning fra statsministeren.

- Vi har heldigvis ikke et system, hvor det er sundhedsministeren, som afgør helt præcis, hvornår åbningstiderne er hos de praktiserende læger, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/