Regeringen nedjusterer væksten i velfærden

Markant flere penge til velfærd næste år.

Det var oplægget fra regeringen til finansloven for det kommende år. Og der vil stadig være en pæn vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent, men regeringen bruger dog ikke helt så mange penge, som man havde stillet i udsigt.

Ifølge Ritzaus oplysninger nedjusterer regeringen væksten i det offentlige forbrug fra 0,9 til 0,8 procent. Nedjusteringen svarer til, at der vil være omkring 900 millioner kroner mindre end oprindeligt beregnet til velfærd.

Til gengæld bruges der flere penge i år, hvor regeringen i maj skønnede, at det offentlige forbrug ville vokse med 1,2 procent. Det tal er nu opjusteret til 1,3 procent. Det vil sige, at der bruges flere penge i år, og til gengæld færre næste år. Men samlet er forbruget angiveligt det samme.

Væksten er der dog stadig på et relativt højt niveau set i forhold til de senere år. Det betyder også, at regeringen går helt til grænsen i forhold til henstillingen fra EU om, at landene maksimalt på have et underskud på 3,0 procent af BNP - målt efter euroreglerne.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil der stadig være plads til at forhandle om 1,5 milliard kroner til målrettede velfærdsforbedringer, når finansloven skal på plads.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip