Regeringen sænker vækstskøn for 2015 en smule

Et moderat opsving med solidt grundlag for fremgang i de kommende år.

Sådan betegner finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) udviklingen i dansk økonomi i forbindelse med offentliggørelsen af Økonomisk Redegørelse, som indeholder regeringens skøn for udviklingen i blandt andet vækst og ledighed.

I forhold til den seneste vurdering i september sænker regeringen skønnet for vækst en smule. Den gang forventede man, at Danmark i år vil opleve en vækst på 1,5 procent, men det skøn er nu sænket til 1,4 procent.

Til gengæld fastholder regeringen, at der næste år vil være en vækst på 1,9 procent og 2,0 i 2017. Hvis det holder stik, vil Danmark endelig være tilbage i et egentligt opsving.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen lægger vægt på, at væksten vil kunne mærkes i beskæftigelsen:

- Jeg glæder mig over, at dansk økonomi er i fremgang, og med udsigt til en stigning i beskæftigelsen på over 80.000 personer i de kommende år vil opsvinget komme mange danskere til gode, siger Claus Hjort Frederiksen.

I takt med bedringen i dansk økonomi øges behovet dog for en gradvis tilbagerulning af den lempelige finanspolitik. Dermed vil der være få penge at gøre godt med, mener finansministeren:

- Der er forsat stramme rammer for de offentlige finanser, og med en økonomi i fremgang skal finanspolitikken være mindre lempelig.

- Derfor vil råderummet i de kommende års finanspolitik være begrænset. Vi skal ikke bruge flere penge, end vi har, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip