Regeringen: Straf unge kriminelle hurtigere og smartere

Hvis du maler graffiti, skal du selv fjerne det. Hvis du sælger hash, skal bøden ligge i postkassen efter kort tid.

Unge, der begår kriminalitet, skal fremover mærke konsekvensen af deres handlinger hurtigere end i dag, hvor der går alt for lang tid fra gerning til straf, mener justitsminister Mette Frederiksen (S) og socialminister Manu Sareen (R).

Derfor varsler regeringen en ny strategi mod ungdomskriminalitet. Udspillet kommer i den kommende uge, skriver Jyllands-Posten.

Her vil der være særligt fokus på hurtigere konsekvenser for de unge.

- Både i vores sociale system og retssystemet er der en alt for langsom reaktion. Først skal den ene myndighed tale med en anden myndighed, som skal tale med en tredje myndighed, siger Mette Frederiksen til avisen og fortsætter:

- Og så er der ventetid ved domstolen, og der skal først være en retssag. Inden vi får set os om, er der gået måneder og i værste tilfælde halve og hele år, før samfundet reagerer.

Den lange ventetid forvirrer ifølge Manu Sareen de unge.

- Så laver man et eller andet, og så sker der først noget nogle måneder senere. Det svarer til, at mine børn har gjort noget i dag, og at de så får en sanktion om en måned, siger han til Jyllands-Posten.

De to ministre vil ud over en hurtigere vej fra kriminalitet til konsekvens også gøre brug af anderledes straf og blandt andet stille krav om, at de unge selv skal genoprette de skader, de har forvoldt ved deres kriminalitet.

Ifølge politikerne sender det et stærkt signal, at man ikke kan slippe fra eksempelvis at lave graffiti uden selv at skulle vaske væggen ned igen.

Derudover vil der i udspillet være skærpet fokus på unge, der er involveret i hashhandel.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip