Regeringen tillader internationale skoler til udlændinge

Kommunerne skal fremover have lov til at oprette særlige internationale skoler for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Det understreger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag i sin tale til danske erhvervsledere på Dansk Industris topmøde i København.

- Når I vil ansætte for eksempel en udenlandsk forsker, så betyder det ikke alene noget, at I kan tilbyde gode arbejdsvilkår. Det er også vigtigt, at der er gode forhold for den familie, der skal flytte med til Danmark. For eksempel at der er en ordentlig skole til børnene, siger Thorning.

- Derfor har en del af jer efterspurgt flere internationale skoler i Danmark, og det ønske vil regeringen imødekomme, lyder det fra statsministeren.

Hun forklarer, at kommunerne skal kunne oprette internationale skoler uden om folkeskolen "der, "hvor der er brug for det".

- Det er typisk de steder i landet, som har en eller flere store virksomheder med mange udenlandske medarbejdere, siger statsministeren.

Spørgsmålet om at oprette særlige internationale skoler i Danmark var oppe og vende i forbindelse med den folkeskolereform, der blev indgået af et bredt flertal i Folketinget.

Mest opmærksomhed tiltrak spørgsmålet om lektiecaféer sig, men sideløbende med det ønskede flere partier fra begge fløje i Folketinget, at der kunne oprettes internationale linjer i folkeskolen.

Det forslag var Dansk Folkeparti imod, og derfor blev den del af reformen ikke til noget. Men Venstre foreslog efterfølgende, at kommunerne fremover skal have lov til at oprette internationale skoler uden tilknytning til folkeskolen.

- Jeg har svært ved at forstå, at ikke alle partier i Folketinget kan se, at det er en god idé. Internationale skoler har betydning, når I skal ud og rekruttere medarbejdere fra andre lande og få dem til at føle sig velkomne i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip