Regeringen vil bruge milliarder på udsatte boligområder

Regeringen lægger op til at bruge cirka 2,7 milliarder korner om året frem til 2020 på at renovere almene boliger og skabe tryghed i de udsatte boligområder.

Det slår minister for by-, bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen (S), fast i forbindelse med de første forhandlinger om en ny aftale.

- Med regeringens udspil lægger vi op til massive renoveringer, og samtidig er det målet at styrke den boligsociale indsats, så vi ud over gode boliger også får øget tryghed i de udsatte boligområder, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeren viser undersøgelser, at beboerne i de udsatte boligområder føler sig mindre trygge end i tilsvarende byområder.

Områderne fremstår ofte som fysisk isolerede kvarterer i forhold til den øvrige by, og det vil Carsten Hansen afhjælpe ved at renovere boliger og udearealer. Derudover ønsker han at "skærpe den boligsociale indsats, så de meget gode kræfter trækker samme retning".

- Der er rigtig mange gode projekter, men der er også brug for, at vi i endnu højere grad sikrer, at de hænger sammen på tværs.

- Med udspillet til en ny boligaftale sørger vi for, at der er penge til både det fysiske løft, men også det mentale løft, som i lige så høj grad er nødvendig, siger Carsten Hansen.

Alle Folketingets partier på nær Enhedslisten har været med i regeringens hidtidige aftaler på boligområdet. Carsten Hansen forventer at indgå endnu en bred aftale.

- I min tid har vi haft en god tradition for brede aftaler på boligområdet, og jeg ser frem til at lave endnu en bred aftale til glæde for den million danskere, der bor i den almene sektor, siger han.

Aftalen skal være på plads inden udgangen af 2014.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip