Regeringen vil give Mærsk bedre forhold i Nordsøen

04/04/2016 14:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen arbejder for, at produktionen af gas kan forsætte i Nordsøen. Det fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Meldingen komme efter, at A.P. Møller - Mærsk mandag har oplyst, at man vil lukke for det store gasfelt Tyra, hvis ikke man i 2016 kan komme frem til en økonomisk bæredygtig plan for fremtiden.

Tyrafeltet er ramt af den dobbelte udfordring, at det står over for store investeringer, samtidig med at olieprisen er meget lav.

- Vi er i rigtig god dialog med hele olie- og gassektoren om, hvordan vi sikrer de bedst mulige rammevilkår for produktionen i Nordsøen.

- Regeringen er optaget af, at der er så gode rammevilkår som muligt, så vi sikrer, at olien og gassen kommer op, og at der kommer indtægter til statskassen, siger Lars Christian Lilleholt.

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvilke betingelser der skal ændres for at forbedre rammebetingelserne.

- Vi er i dialog med branchen lige nu. Det er alt for tidligt at sætte præcise ord eller tal på, hvad det er, der skal til, siger ministeren.

Spurgt direkte om der er åbnet for at sænke skatten, som selskaberne betaler af Nordsøolien, svarer Lars Christian Lilleholt:

- Det er for tidligt at vurdere, om beskatningen er i spil. Det vi vil, er at finde ud af, hvad udfordringer er og så finde en løsning.

- Vi er optaget af at sikre, at vilkårene er på en måde, så det fortsat er attraktivt at hive olie og gas op af den danske undergrund.

Regeringen er på vej med en olie- og gasstrategi. Det er for tidligt at sige, hvornår den vil blive fremlagt.

- Vi er i dialog med branchen om den strategi, afslutter ministeren.

Tyrafeltet og de omgivende installationer vil ifølge A.P. Møller - Mærsk blive lukket i oktober 2018, hvis der ikke findes en plan i 2016.

/ritzau/